Категории продукти
SPARTAN
COLT
A&K
A2A
Marushin
Airguns
Snow Wolf
Firefox
Ares
CONDOR
MIL-TEC
ICS
Airsoft Surgeon
3M
IMI Defense
Mechanix
KSC
G&P
Ultimate Upgrade Series
KWC
Socom Gear
PDI
SHS
Airsoft Systems
MadBull
Intellect
WELL
ImaX
Airsoft други
Gunfire
Bioval
Xtreme Precision
King Arms
AGM
Army Armament
G&G Armament
Skilhunt
Olight
Jing Gong
Walther
Swiss Arms
Tasmanian Tiger
KWA
KJ Works
Guarder
Flyye Industries
Element
Deep Fire
Classic Army
ASG
VIVA ARMS
WE
H.K
CYMA
CYBERGUN
Tokyo Marui
D-Boys
Само регистрирани потребители може да оценяват артикулите
Гласувайте за този артикул
(Оценка 0 от 0 гласа)
Sig-Sauer X-FIVE (Full Mеtal Gas Blow-back)
Тегло

1300 грама

349,00 лв.
Продуктът е изчерпан

Детайли

Р226 представлява развитие на линията модели Р220 и последвалия го Р225. Създаден е специално за участие в конкурса на американската армия за замяна на морално остарелия Колт 1911. Р226 се произвежда от 1983 в заводите Зауер в Германия. На конкурса за армейски пистолет финишира наравно с Beretta 92F, но заради по-ниската цена на Beretta в комплект с аксесоарите тя е избрана за фаворит. Това не пречи на специалните части на морската пехота на САЩ да закупят Р226. Предпочитан е и от ФБР, както и от много полицейски управления в САЩ. След създаването на калибъра .357 SIG, който по мощност се равнява на .357 Магнум популярността на Sig Sauer Р226 нараства още повече. Произвежда се и във вариант .40 Smith&Wesson.
Заключването на цевта е с накланяне на задния й край, като горната част на патронника е оформена като призматичен блок, който влиза в отвора на шейната за изхвърляне на гилзите и така осигурява заключването. Спусковият механизъм е с двойно действие, с разположен на рамата лост за безопасно сваляне на чукчето и автоматичен предпазител, блокиращ ударника до пълното натискане на спусъка. Пистолетът може да се носи с патрон в цевта, но не трябва да забравяме, че нашето законодателство не разрешава това. Външни предпазители липсват, понеже не са необходими според новите концепции в производството на огнестрелни оръжия. Рамката на пистолета е изработена от високоустойчива сплав, а затворът от стомана. Пълнителят е за 15 патрона. Мерните прибори са много добри - оптимизирани са за бърза и инстинктивна стрелба. Прецизната изработка на SIG Sauer Р226 гарантират неговата надеждност, износоустойчивост и точност на стрелбата.
Какво е X-Five ? Една от многото разновидности  на пистолета? P226 X-Five е състезателен вариант на обикновенния P226. Разполага с 127мм цев, специална ергономична ръкохватка, регулируеми мерни прибори . Създаден за IPSC, тази модификация се сравнява по точност с легендарния  Sig P210. Предлага се в два калибъра – 9х19мм и .40 S&W.

========

Нека сега да разгледаме еърсофт репликата на пистолета. Производителя е KJ, но се разпространява и „ребрандва“ от Cybergun – Франция. Производител: Cybergun.
Модел: Sig Sauer X-Five.
Материал: 99% метална конструкция.
Тегло: 1300 грама.
Дължина: 276мм.
Цев: 112 мм
Задвижваща сила: CO2 x1.
Капацитет на пълнителя: 24+1
FPS: 330


Пистолета идва в доста "цветна" картонена кутия с логото на SigSauer, тъй като това е лицензиран продукт.В комплекта има пистолет, един пълнител за CO2, шестогран и пакетче топчета.
Пистолета е изцяло от метал, и единствените части които са от пластмаса са двете плочи на ръкохватката (които имат оригинална маркировка). Финиша е на доста високо ниво! Черния цвят изглежда много добре и не седи като детска играчка. Като стана дума за детски играчки, повечето пистолети не могат да го докарат на тегло. Тук нещата не са така. Без релсата и бързомереца, пистолета тежи цели 1300 грама ! 

Ръкохватката от своя страна е много удобна. Има много приятна текстура което подобрява захвата. Да не говорим, че самата й форма поне на мен ми беше адски удобна. Овалната фуния на дъното на ръкохватката помага при бързото презареждане.

Ръкохватната си има инсталирана фуния, а ергономиката и текстурата е доста приятна.Затворната рама е малко по-дълга от тази на 226, но другите контроли по пистолета са подобни. Декокера е напълно премахнат. На негово място е сложен двустранен предпазител. Палчето за освобождаване на затворната рама е изместено съвсем малко назад за да може по-лесно да бъде натиснато.
Мерните прибори много приличат на тези на Hi-Capa. Задната мушка се регулира, докато предната може да бъде махната съвсем лесно.

Нагледно задната мушка.X-Five-a има двойна накадка на затворната рама, което значително подобрява дърпането й. Нека да разгледаме и външната цев! Пистолета идва с компенсатор (разбира се, че той не служи за нищо, освен визия), който се закача посредством малко шестогранче. След като бъде махнат ясно се вижда 14мм. резба за монтиране на заглушител. Сега малкото оплакване, което имам по повод външната цев е, че има съвсем малък луфт и тя шава лекичко. Не е фатално, но съм длъжен да го спомена.

Въпросният компенсатор.Нека и няколко думи да кажем за вътрешностите на пистолета. Цялата механика вътре е от метал. Нозъла обаче е от пластмаса. Това на пръв поглед би ме притиснило тъй като CO2 пистолетите стрелят доста по-силно от пропановите, но в този случай няма никакви проблеми. Задължително е обаче да се смазва редовно със силиконова смазка, тъй като CО2 газта изсушава доста пистолета,а няма в себе си силикон както е в GreenGas-а.

Нагледно, всичко вътре е метал (то нямаше и как да е иначе, но все пак)Пистолета е изненадващо точен, заради вградената BAX система. Какво представлява тази прословута BAX система. Това е по-специална хоп-ъп гумичка, която вместо една допирна точка с топчето, прави 2. На практика това намалява разсейките на изстрели на ляво и на дясно, което прави оръжието доста точно.

Въпросното BAX чудоГоворейки за точна стрелба, трябва да кажа, че нещото което ме разочарова малко е прекалено дългия тригър-рисет на спусъка. Няма да коментирам, че оригиналния е с единично действащ спусък, докато този е с двойно действащ такъв. Дърпането му обаче след зареждане е доста плавно. Ако петлето е спуснато обаче трябва да се набираш на спусъка, за да го дръпнеш (цитирам господин kelesha-килиеша) Нещо, което ми се стори нестандартно в този пистолет е и възвратната пружина, която е двойна  laugh . Точно това прави отката толкова рязък и отсечен.

Възвратната пружина е подобна на тази на Глок 4-та генерация.Малко и за пълнителя, тъй като е CO2. На външен вид не се различава от другите пълнители за GreenGas. Има плътни стени, а не като някои модели, където пълнителя е една рамка. CО2 флакона се поставя от долу, а за целта се ползва шестогран. Най-неприятното е, че обикновенните GreenGas пълнители за P226 не влизат в пистолета.

Просто пълнител.Капацитета според кутията е 24 топчета, но аз успях без проблем да натикам 27 вътре, като имах място за поне още 3. Все пак не препоръчвам да се натяга толкова много пружината.

Loaded ...Нека да видим нагледно, как стреля пищова. За целта съм разположил празни флакони от GreenGas, които ще бъдат разстреляни безмилосно, защото ... защото са свършили ... и не можем с тях да завладеем света (точка). Топчетата са Gunfire Rockets 0,20гр. разстоянието е 7 метра, температура на въздуха - много студено 2-3 градуса. За стрелбата монтирахме, планка за монтаж на бързомерец и бързомерец Swiss Arms.

 

 

ПРЕДИМСТВА 

1. Много железен
2. Много силен и рязък откат
3. Доста точен
4. Уникален вид
5. Оригинална маркировка


НЕДОСТАТЪЦИ

1. Дълъг тригър-рисет на спусъка
2. Лек луфт при външната цев
3. IPSC вид (не е за всеки)

КРАЙНА ОЦЕНКА

Плътност на конструкцията - 9/10
Качество на изработка - 9/10
Сила и далекобойност - 9/10 
Точност - 9/10

====
Комфорт - 9/10

В заключение ще кажа, че пистолета е наистина уникален, не само по своя външен вид, но и по начина му на стрелба и консистенция на попаденията. Относно спора дали CО2 или GreenGas ... зависи ! И двете си имат предимствата и недостатъците, но това е друга тема за разговор.

2 години гаранция. Не се продава на лица под 18 години.

Избор на език:
Избор на валута:
BG
EN
количка
Вие имате
0
продукта в количката
Забравена парола
Най-купувано
Партньори