Категории продукти
SPARTAN
COLT
A&K
A2A
Marushin
Airguns
Snow Wolf
Firefox
Ares
CONDOR
MIL-TEC
ICS
Airsoft Surgeon
3M
IMI Defense
Mechanix
KSC
G&P
Ultimate Upgrade Series
KWC
Socom Gear
PDI
SHS
Airsoft Systems
MadBull
Intellect
WELL
ImaX
Airsoft други
Gunfire
Bioval
Xtreme Precision
King Arms
AGM
Army Armament
G&G Armament
Skilhunt
Olight
Jing Gong
Walther
Swiss Arms
Tasmanian Tiger
KWA
KJ Works
Guarder
Flyye Industries
Element
Deep Fire
Classic Army
ASG
VIVA ARMS
WE
H.K
CYMA
CYBERGUN
Tokyo Marui
D-Boys
Само регистрирани потребители може да оценяват артикулите
Гласувайте за този артикул
(Оценка 0 от 0 гласа)
KWA TT30
339,00 лв.
Продуктът е изчерпан

Детайли

Пистолетът ТТ (Тулски Токарев) е конструиран от Фьодор Василиевич Токарев (1871-1968). По технически характеристики пистолетът не отстъпва на най-добрите образци от своето време, а по някои параметри дори ги превъзхожда. Отличава се с простота и надеждност на устройството и действието си. Автоматиката му работи на принципа на използването на енергията на отката при къс ход на цевта.

Конструкцията на основните възли е заимствана от Колт 1911. Зацепването на цевта към затвора се извършва посредством улеи. Цевта, както и при Колт, се съединява с рамката посредством подвижна обеца. При придвижването на цевта назад заедно с със затвора, обецата осигурява разединяването им, обезпечавайки презареждането.

ТТ няма предпазители. Предотвратяването на нежелан изстрел се осъществява чрез поставянето на откритото ударно чукче на предохранителен полувзвод. Това се извършва, като при натиснат спусък, чукчето се придържа с палеца и се отпуска на определено положение напред - една доста рискована и непрепоръчителна операция.

Зареденият с патрон в цевта и поставен на предпазителен взвод пистолет се нуждае от особено внимателно отношение, тъй като при падане или достатъчно силен удар върху чукчето, се чупи предпазната пластина, препречваща достъпа му до ударника.

Особеност при ТТ е обединяването на всички детайли на ударния механизъм в лесно снемаща се част и поставянето на бойната пружина вътре в чукчето.

През 1933 г. пистолетът претърпява частична модификация. Опростена е формата на цевта, внесени са незначителни изменения в устройството на спусковия механизъм, а задната стена на ръкохватката е направена цяла, без отделящи се капаци.

Малкият ъгъл на наклона на ръкохватката прави неудобна инстинктивната стрелба от хълбок. Едновременно с това обаче, благодарение на добрия баланс и достатъчно дългата прицелна линия на оръжието, даже начинаещи стрелци рядко пропускат целта.

Пистолетът достойно се представя и защитава отличните си качества по време на Втората световна война.

Приет е на въоръжение в армиите на 30 държави от Европа и Азия. Само в СССР са произведени 1 740 000 екземпляра. Произвежда се в Унгария, Китай, КНДР, Полша, Югославия.

В страните от ОНД се намират в големи количества пистолети, запазени от времето на войната, а също и доставени чрез контрабанда предимно полско и китайско производство. Благодарение на ниската си цена (около 60 щатски долара) и високата си дулна енергия и мощна пробивна способност на боеприпаса се ползва с огромна популярност сред престъпните среди.

Малкият калибър, съчетан с високата начална скорост, предопределя високата пробивна способност на куршума. Той може да пробие войнишка каска, слой вода над 120 см, потъва в пясък над 35 см, пробива 15 см борова дъска и може да повали едра мечка.

 

====================

 

Напълно автентично копие на легендарния руски пистолет ТТ. С оригинална гравирана маркировка. Метално тяло. Откат на затвора и регулируем хоп-ъп.

 

Дължина - 193 мм

Тегло - 750 грама

Капацитет на пълнителя - 11 топчета

Задвижваща сила - Green Gas

Начална скорост - 85 м/с

 

Задължителен продукт за колекционери.

 

Всички замервания на началната скорост са направени с UFC Pro Chronograph и топчета Gunfire Rockets 0,20гр.

 

2 години гаранция. Не се продава на лица под 18 години.

Избор на език:
Избор на валута:
BG
EN
количка
Вие имате
0
продукта в количката
Забравена парола
Най-купувано
Партньори