Категории продукти
SPARTAN
COLT
A&K
A2A
Marushin
Airguns
Snow Wolf
Firefox
Ares
CONDOR
MIL-TEC
ICS
Airsoft Surgeon
3M
IMI Defense
Mechanix
KSC
G&P
Ultimate Upgrade Series
KWC
Socom Gear
PDI
SHS
Airsoft Systems
MadBull
Intellect
WELL
ImaX
Airsoft други
Gunfire
Bioval
Xtreme Precision
King Arms
AGM
Army Armament
G&G Armament
Skilhunt
Olight
Jing Gong
Walther
Swiss Arms
Tasmanian Tiger
KWA
KJ Works
Guarder
Flyye Industries
Element
Deep Fire
Classic Army
ASG
VIVA ARMS
WE
H.K
CYMA
CYBERGUN
Tokyo Marui
D-Boys
Само регистрирани потребители може да оценяват артикулите
Гласувайте за този артикул
(Оценка 5 от 1 глас)
Colt 1911A1
Тегло

1100 грама

299,00 лв.
Продуктът е изчерпан

Детайли

Символът на американското оръжие, прочутият .45-калибров самозаряден пистолет на Colt - Model 1911 започва историята си от началото на 1912 г., когато е дадено начало на серийното му производство и доставка за американската армия. Конструиран от Джон Мозес Браунинг като много други автоматични и полуавтоматични оръжия, той е развит от моделите М1900, М1902 (.38 калибър) и М1905 от по-големия калибър .45. Заключването на затворната система е по известният "браунингов" способ и представлява напречни ребровидни издатъци в горната част на цевта, влизащи в канали с аналогична форма от вътрешната страна на затворния блок. Те се придвижват назад на около 47 мм, след което цевта (захваната за задната си част за рамата с обица) пропадайки надолу прекратява движението си (затова някъде се нарича "люлееща се") и се отключва, тъй като издатъците излизат от каналите. Това позволява затворът самостоятелно да измине остатъка от пътя назад и да изхвърли изстреляната гилза. Пружината в пълнителя е тласнала следващия патрон нагоре така, че той да може да бъде подбран, и по пътя на затвора напред малък стопор го подава в затворната част. Ударникът е тип открито чукче, а изстреляните гилзи се изхвърлят направо нагоре. В задната част на ръкохватката има втори, автоматичен "инстинктивен" предпазител, който се деактивира след обхващане от дланта на стрелящата ръка. През 1926 г., вследствие на някои подобрения, се появява Colt1911А1. Той има същите основни характеристики като М1911, но усъвършенстванията правят пистолета по-удобен за ползване и по-устойчив на износване: по-широка мушка, удължена опашка на петлето, скъсен спусък, закръглен кожух на бойната пружина, опростена насечка на чирените, вдлъбнатини в рамата зад спусъка за удобство на показалеца и удължена опашка на предпазителя над ръкохватката.

===================================================

Производител : WE (Тайван)

Модел : 1911А1

Дължина : 223мм

Тегло : 928 грама

Дължина на цевта : 128мм

Капацитет на пълнителя : 15

Сила : 300 fps

Hop-Up : регулируем

Режим на стрелба : полуавтоматична

Blow-back : ДА

Material : MЕТАЛ

Пистолета идва в картонена кутия с логото на WE. Бих казал, че без съмнение при отварянето й, човек е в състояние да изпита чувство на удволетвореност, че държи в ръцете си нещо от по-висок клас. (все пак опаковката е много далеч от тази на Tokyo Marui M1911 M.E.U).

Черната кутияКутията е "облицована" с плат от вътре и пистолета се е настанил доста удобно.Качеството на изработка е на доста високо ниво. Пистолета е в цвят "оръжейна" стомана с матов финиш. Няма нито една маркировка по себе си, което си е доста голям минус (за колекционери). Като се замисли човек, обаче по-добре без маркировка от колкото измислена такава в стил "air model 6mm" и тн. Репликата е направена изцяло от метал и е доста тежка, което води след себе си нотката на реализъм, която липсва при някои пистолети.

Без излишни детайли ... просто оръжие.Тъй като този път си се репликира оръжие което е почти на 100 години (84г. за А1), мерните прибори не са това което са при съвременните такива. Прицелването е трудно, но пък така е било и преди един век  (ама много сме разглезени станали с тези нови мерни прибори, бързомерци, телескопи и тн. ) Трябва да спомена разбира се, че пистолета е с единично действащ спусък. Ако петлето е спуснато, колкото и да натискаме спусъка, то няма да се мръдне и милиметър. За да стреля трябва да се дръпне затворната рама, която ще дръпне и петлето. Предпазителя работи само тогава и поне на бройката която съм взел за тестовете, той се дърпа с нечовешките усилия...
 Външната цев има сребрист цвят и надпис .45 ACP, и седи доста стегнато без много да шава. От пред има резба (подобно на Baby Hi-Capa-та) на която се поставя адаптер, на който вече се слага и заглушител (стана сложно) .

Пистолета няма много детайли по себе си и в зависимост от гледната точка, това може да бъде както негативно, така и положително.Плочите на ръкохватката са от удароустойчив полимер. Текстурата е добра и не позволява пързаляне. Разглобяването е стандартно за 1911-ка. 

Базово разглобяване.

Репликата на WE е с доста силен отката и затвора презарежда много бързо, което позволява правенето на добри дублети. Хода на спусъка е много малък, а мускулния предпазител се усеща значително по-добре от на M.E.U-то. Регулируемия Хоп-Ъп си върши работата както трябва.

 

 

ПРЕДИМСТВА 

1. Високо качество
2. Силен откат и добра далекобойност
3. Метален

НЕДОСТАТЪЦИ

1. Липса на оригинална маркировка
2. Малък капацитет на пълнителя - 15 топчета само.
3. Предпазителя се поставя много трудно (поне на бройката която аз тествах)

КРАЙНА ОЦЕНКА


Реализъм - 6/10
Качество на изработка - 6/10
Сила и далекобойност - 6/10 
Точност - 6/10
Аксесoари - 6/10
====
Комфорт - 8/10

2 години гаранция. Не се продава на лица под 18 години.

 

 

Избор на език:
Избор на валута:
BG
EN
количка
Вие имате
0
продукта в количката
Забравена парола
Най-купувано
Партньори